Quick Fix: Horizon Workspace : Error creating admin user “ hostname in certificate didnt match: !=”

I came across this issue yesterday while trying to deploy a new instance on Horizon Workspace 1.0 in a POC environment. Having installed the vAPP a couple times previously, I made sure that DNS (forward and reverse entries) was setup correctly as per my first blog post on Horizon Workspace setup.

The vAPP deployment went through without any issue and appeared to complete successfully. When it came time to go through the Workspace Setup Wizard and configure the database (internal in this case for the POC) I received the following error:

Error creating admin user “ hostname in certificate didnt match: !=

A pretty self explanatory error, but what caused it? A little digging around various blog posts I came across a few similar examples. In my case (as listed in that post) logging into the configurator-va cli as root and running the following commands fixed my issue.


So this command is run during initial setup via the configurator-va during the deploying SSL part of the install. For some reason when I checked my gateway-va before re-running the command the SSL cert was mismatched to the internal DNS name of the server and not the FQDN initially chosen during the setup.

At this stage, I don’t know why that happened (suspect reverse DNS issues), but after I ran the commands above the gateway-va SSL cert was relative to the FQDN and the internal database creation was successful.

Simples!